Grote projecten

De grootste graffitimuur van Nederland

"The Sound of Strijp-S". Eindhoven.

Deze muur van 8 meter hoog en 140 meter lang is gelegen achter het Klokgebouw in Eindhoven. Daarmee is het niet alleen het grootste project dat ik tot dusver gedaan heb. Het is tevens de grootste graffitiwand van Nederland.

De opdrachtgevers, Park Strijp beheer en het Klokgebouw, hadden voor ogen met deze mural een nieuwe "landmark" voor Eindhoven te creëeren. Aangezien op dit oude Philipsterrein, Strijp-S, veel belangrijke uitvindingen zijn gedaan op het gebied van licht en geluid was al snel duidelijk dat Licht en Geluid de leidende thema's voor deze schildering zouden worden. Zeker omdat Licht en Geluid ook de belangrijkste voorwaarden zijn voor de artiesten die in het Klokgebouw optreden.

De vlakken in de achtergrond zijn gebaseerd op de podiumverlichting tijdens de optredens. Daarnaast staan er portretten op de wand van 7 artiesten die in het Klokgebouw hebben opgetreden (Fresku, M.I.A, Faithless, Motörhead, Die Antwoord, Kovacs en Peter Pan Speedrock).

Namens Dynamo organiseerde ik het gehele project en realiseerde binnen een maand deze mural samen met Belin, Zenkone, Studio Giftig, Pims Bens en Sven Sanders.


Bij iedere muurschildering die ik maak leg ik de lat weer een stukje hoger. Zo krijgt u iets unieks.

Contact opnemen

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor een project, muurschildering of demonstratie? Neem vrijblijvend contact op via telefoonnummer +31(0)6 15 164 115 of e-mail adres info@vincenthuibers.nl.