Buitenprojecten

Een kunstwerk in vogelvlucht

"The Traveller". A2 viaduct. Eindhoven.

Het viaduct aan de Meerenakkerweg in Eindhoven is in twee opzichten belangrijk voor de stad. Het is een van de verbindingswegen met de gemeente Veldhoven én een drukke toegangspoort naar de stad.

Het is onze missie om kunstwerken met impact te maken. Omdat automobilisten niet onder het viaduct kunnen stoppen, en ze dus in vogelvlucht de muurschildering zien, moest deze groot worden. De afgebeelde vogels zijn gigantisch en ook de verschillende vlakken en de dieptewerking daarin zijn van een afstand goed waarneembaar.

Onze muurschilderingen maken wij altijd met een achterliggende gedachte, een verhaal.

Het thema voor dit kunstwerk is: Reizen en verbinding. De ganzen en eenden staan hier symbool voor. De vogels komen altijd weer terug op hun vertrouwde nest. Net als de forenzen die na een dag werken ook weer huiswaarts keren.

De vliegende vogels verbeelden snelheid. Iets wat goed aansluit bij de snelweg en het lichtproject in de tunnel. We maakten gebruik van fotorealistische en silhouet vormen. Op een Esscher-achtige manier komen de vormen samen met het logo van Eindhoven. Onze kleurkeuze is gebaseerd op het bestaande lichtconcept zodat alles een geheel wordt.

Uitvoerende artiesten: Marcus "Gomad" Debie, Emil van der Wijst en Vincent Huibers.


Van hersenspinsel tot een muurschildering met impact. Wij verzorgen het gehele traject van A tot Z

Project starten?

Neem direct contact op